About the author

Related Articles

15 Comments

 1. 8

  Nella

  Postovani Dr.Feko,

  Pri uradzenom mikrobioloskom ispitevanjem utvrdzeno je da imam E.Coli bakteriju i otsutnu normalnu vaginalnu floru. Dobila sam terapiju Polyginax,Acidosalus i Linex Lady i antibiotik koi sam trebala da pijem jednom dnevno uz koriscenje vaginaleta.Pri davanje terapije moj ginekolog mi nije naglasijo da ove vaginalete treba da korisitm posebno,t.e. kad zavrsim Polyginax da pocnem da Acidosalus,i na kraj Lunex Lady.Ja sam korisitla sve tri istovremeno sa razmahom od dva sata .Prvo Linex Lady,posle dva sata Polyginax, i na kraj Acidosalus( 7 dana) .Sad sam prekinula terapiju jer sam saznala da sam je koristila pogresno, pa bi zelela da mi kazete dal mogu imati nekoih posledica od ovog i kako nastaviti terapiju dalje. 🙁 Hvala vam unapred

  1. 8.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   Postovana ,
   nece biti posledica, ali je efikasnost manja ..
   Za obnavljanje vaginalne flore , treba da koristite te probiotike nakon vaginaleta Polygynax ili antibiotske terapije.
   Srdacan pozdrav

 2. 7

  lenka

  Postovana,

  u poslednjih nedelju dana sam primetila simptome kandide i uzela na svoju ruku canesten3 tablete. ono sto sada po prvi put primecujem, a koristila sam ih i ranije, jeste to da mi se tableta ne rasvori do kraja, sta vise, nalazim komade tablete na donjem vesu, ali tek uvece, pred stavljanje nove vaginalete, u toku dana nema nikakvih tragova. da li znate koji je uzrok toga i da li je to normalna pojava?

  Hvala unapred!

  1. 7.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   D a, to je normalno. Vaginaleta se ne moze u potpunosti rastopiti i apsorbirati kroz vaginalnu sluzokozu

 3. 6

  Sanja

  Pozdrav
  Pijem polygynax vaginalete, to mi je prvi put da ih uopste koristim pa sam malo neupucena. Ujutro kada ustanem izgleda kao da je rastopljeni sadrzaj vaginalete iscureo i to nastavlja da traje i dalje tokom dana tako da mi je potreban ulozak. Sadrzaj je belicaste boje,tecan. Da li je to normalno?
  I jos nesto,cesto se desi da mi stavljanje bude neugodno zbog suvoce vagine pa da li je u redu ako koristim malo lubrikanta (durex) da je laske stavim?

  Hvala!

  1. 6.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   Postovana,Postovana,
   “pijem vaginalete”? Treba da ih stavljate u vaginu duboko uvece pred spavanje . Nakvasite malo vodom nema potrebe za lubrikantom. Normalno je da iscuri malo sadrzaja koji je rastopljena vaginaleta sa sekretom Ne brinite.pijem vaginalete”? Treba da ih stavljate u vaginu duboko uvece pred spavanje . Nakvasite malo vodom nema potrebe za lubrikantom. Normalno je da iscuri malo sadrzaja koji je rastopljena vaginaleta sa sekretom Ne brinite.
   Srdacan pozdrav.rdacan pozdrav

 4. 5

  milica

  Imala sam malo nelagodan osecaj u vagini, i htela sam da vidim o cemu je rec…u unutrasnjojsti je bo gust, beli, bezmirisni sekret.. prvi put sam se susrela sa tim, pa se pitam je li to normalno ili nije? inace od pre dva meseca imam odnose pa se plasim nije li od toga? :/ htela sam da kupim neke pripodne vaginalete i stravljam ih, kako bi se smirilo…samo nisam sigurna ima li potrebe za tim, i koliko moze biti stetno? i ako je odgovor potvrdan, koje bi mi preporucili? hvala unapred 🙂

  1. 5.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   Postovana,
   nemojte na svoju ruku koristiti vaginalete, uradite ginekoloski pregled i analizu sekreta.
   Srdacan pozdrav

 5. 4

  Ljiljana

  Zdravo svima,ranije nisam koristila vaginalete ,vasi komentari su dosta pomogli ali bih ipak da pitam neke stvari.Koje vaginalete se mogu dobiti bez recepta?Koja je efikasnost vaginaleta ukoliko tokom noci kao sto cujem iscure?I koliko vremena treba da prodje do sledeceg odnosa nakon koriscenja vaginaleta?

  1. 4.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   Postovana,
   u principu , osim Balans activ gela, Relactogela, rastvora za ispiranje…, biljnih vaginaleta od kantariona isl preparata za sve vaginaleta ce Vam trebati preporuka ginekologa ili recept. Moj savjet je da ne koristite vaginalete samoinicijativno jer nekada mozete napraviti vecu stetu , nego korist. Ne treba brinuti ako vaginaleta “iscuri” jer je odredjena kolicina vaginalete se oslobodila i ostala u vagini, i cesto je to dovoljno za terapijski efekat.Nakon zavrsene terapije sa vaginaletama, ako su tegobe prosle, dovoljno je tri dana da prodje i mozete imati seksualne odnose, ukoliko Vas ginekolog nije savjetovao da prvo napravite kontrolni pregled i kontrolne mikrobioloske analize.
   Srdacan pozdrav

 6. 3

  nedushka

  Meni se vaginaleta nije rastopila skroz tj ostao mi je deo 🙁
  Sta da radim i kako je to moguce?
  Hvala

  1. 3.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   Postovana,
   moguce je i ako je taj deo ispao , stavite narednu ,sledece vece. Kako vam je preporuceno i provjerite rok trajanja.
   Srdacan pozdrav

 7. 2

  A

  Postovani,

  Ako partnerica koristi vaginalete da li bi se i partner trebao liječiti?

  Srdacan pozdrav

  1. 2.1

   Dr Fehmija Feko Fetahović

   Postovani,
   u većini slučajeva je potrebno istovremeno liječenje i partnera. Nekada ukoliko se radi o infekciji koja nije seksualno prenosiva i muskarci nemaju tegoba onda ne treba lijecenje oba partnera samo je neophodno uzdrzavanje od seksualnih odnosa tokom lijecenja.
   Srdacan pozdrav

 8. 1

  dashka radonjic

  ovo mi je sve poznato, ali kad god treba da stavim vaginaletu ja se unervozim. Milion pitanja- sto ako je ne stavim dobro, sto ce biti ako se ne rastopi itd.
  jednom mi se desilo da se vaginaleta uopste nije rastopila i ujutro sam je izvukla citavu, ne znam kako sam to izvela.

  Pozdrav
  super sajt

Comments are closed.

©2011-2018 Dr Feko - Prica o zdravlju. Podrzan od GEA MEDICAL. Sva prava zadrzana.