Reč trajni filer zvuči primamljivo.Obećava da možemo povećati usne ili popuniti bore – jednom zauvek. Naravno,to je moguće ali ubrizgavanje trajnih filera nosi sa sobom niz mogućih komplikacija. Jedna od najznačajnijih je formiranje granuloma – kvržica u usnama i ispod kože.

Granulomi usnama daju asimetričan oblik. Nekada su kvržice tako male da se ne vide golim okom ali daju neprijatan osećaj da postoji strano telo u samom tkivu usne.To je razlog da se silikon ili biopolimer hirurški odstrani.

Izvodjenje operacije: Operacija se izvodi u uslovima lokalne anestezije, kroz manji rez sa unutrašnje strane usana, odstrani se trajni filer i rana zatvori finim koncima.

Posle operacije:U prvih nekoliko sati postoji otok i bol blažeg intenziteta.Rešava se blagim analgeticima,tabletama protiv bolova. U prvih nekoliko dana od operacije, ne savetuje se uzimanje tople hrane. Rana brzo zarasta, konci se sami razgrađuju. Otok traje 2-3 dana. Nakon deset dana, rez je neprimetan, nema ožiljka.                                                            Pre operacijePosle operacije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhiva