Estetska korekcija vrata uključuje jednu operativnu proceduru ili kombinaciju više njih. Kod mlađih osoba obično je dovoljna liposukcija vrata. Povremeno je potrebna i augmentacija (uvećanje) brade.

Kod osoba srednje životne dobi, kad postoji višak masnog tkiva i opuštenost mišića vrata, liposukcija vrata i   približavanje (plikaciju) mišića platizma daje veoma lepe efekte.U starijim godinama,ukoliko postoji značajan višak kože, pored navedenih procedura, treba uraditi zatezanje kože vrata. Sve jedno za koju se proceduru odlučimo,rez je mali,veoma diskretan a ožiljak je kasnije neprimetan.

Preoperativna priprema za estetsku korekciju vrata podrazumeva detaljnu analizu problema od strane hirurga, zapažanja i želje pacijenta i brižljivo planiranje operacije.

Anestezija:Liposukcija vrata i plikacija platizme se rade u lokalnoj anesteziji.Zatezanje kože vrata i povećanje brade zahteva analgosedaciju ili opštu intavensku anesteziju.Odluka o anesteziji se donosi nakon pregleda od strane kardiologa i u zavisnosti od stava pacijenta.

 

Mr sci med dr Vesna Rakić

Specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhiva