Većini muškaraca je neprijatno da dolaze u laboratoriju i urade analizu sperme iz više razloga. Smeta im ambijent u kojem moraju da masturbacijom daju spermu na analizu, sam postupak davanja ih već stigmatiše da sa njima nešto nije uredu i da je “problem kod njih”.

Da muka bude još veća medicinske sestre i ljekari često nemaju baš toliku senzitivnost ka ovoj , često neprijatnoj vrsti procedure, i nije rijetko da sestra glasno u čekaonici prozove  “davaoca sperme” sa loše odabranom rečenicom  ..”Jesi li donio materijal” ili …”Tamo je WC dje ćeš da daš materijal”…, ” Možeš li malo da požuriš jer radimo još pola sata”..itd ,itd

Zahvaljujući napretku tehnologije brzih testova, nudi se mogućnost  analize sperme u kučnim uslovima, koja svakako nije pouzdana 100 %, ali može pomoći da u startnom ispitivanju uputi bračni par koji se liječi od neplodnosti da se ispitivanje usmjeri pravilno, i da muškarci od samog početka počnu sa ispitivanjem.

Jer u više navrata sam pisao da je ispitivanje i liječenje bračne neplodnosti zajednički problem i da treba da se ispituju oba partnera , a ne samo žena.

I da je uzrok bračne neplodnosti muški faktor  skoro u polovini slučajeva.

Ovo je jedan od tih kućnih testova za analizu sperme koji se radi jednostavno i brzo daje rezultate. (Kliknite za više informacija o ovom testu)

SPERM CHECK FERTILITY

 

 

 

One Response to Kućni testovi za analizu sperme

  1. Marina says:

    You have really interesting blog, keep up posting such informative posts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhiva