Nakon niza godina provedenih zajedno, pogled na partnerovo golo tijelo nije više tako uzbuđujući. No, kako biste zadržali strast i dobar seks, i žene se moraju potruditi oko muškaraca, a ne jednostavno čekati da on napravi prvi korak.

Svakodnevne obaveze, problemi na poslu i kod kuće mogu nas odvratiti od trenutaka nježnosti s partnerom. No, kako se želja i strast ne bi ugasile, potrebno se potruditi.

Entuzijazam je jedan od ključnih faktora za podsticanje akcije u spavaćoj sobi. Stručnjaci savjetuju da prestanete čekati da on prvi priđe vama, već za promjenu vi inicirajte prvi korak.

Osim što ćete partneru inicijativom pokazati da vam je i dalje neodoljivo privlačan, njegovo samopouzdanje i zadovoljstvo će narasti. Uprkos svim brojnim obavezama, na trenutak zaboravite na obaveze i listu stvari koje trebate napraviti, te se jednostavno prepustite trenutku.

Raznolikost je drugi element koji ne treba zanemariti. Naime, ljudi su bića vrlo sklona navikama te, kada jednom pronađu nešto što im se sviđa, nerjetko tu stvar često ponavljaju. Shodno tome, i seksualni život vrlo lako postane stvar navike.

Kako biste to izbjegli, potrudite se da predigra dugo traje, a možete je započeti već samim odlaskom pod tuš ili ostavljanjem seksi poruka za vrjeme radnog vremena. Traženje erogenih zona nikada ne prolazi bezuspješno, a isprobavanje novih seksi poza može donijeti dodatno zadovoljstvo kako vama, tako i njemu.

Svakome je povremeno potrebno malo avanture koja unosi raznolikost i uzbuđenje u seksualni život. Ispričajte jedno drugome omiljenu fantaziju i provedite je u djelo. Mnogi parovi unose pravu akciju u spavaću sobu igranjem raznih uloga, dok druge uzbuđuje seks u javnosti.

Darežljivost nije nešto na što treba zaboraviti u spavaćoj sobi. Stručnjaci upozoravaju da se dosta parova ponaša vrlo sebično prilikom oralnog seksa, što može narušiti ravnotežu u vezi. Stoga je veoma važno voditi računa o tome da partneru uzvratite istom mjerom.

Porodični život ponekad može biti vrlo stresan, a svakodnevno suočavanje s problemima i međusobnim razmiricama udaljava misli od seksa. Iskren razgovor i iznošenje vlastitih želja i potreba mogu rješiti mnoge probleme, a to će se sigurno uticatii na vaš seksualni život.

 

 

Izvor T-portal

Tagged with:
 

One Response to Kako poboljšati sex u braku

  1. Laura says:

    Love the blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhiva