U mom svakodnevnom radu zbog velikog broja pregleda (prosješno uradim oko 42,4 pregleda i skoro 3o ultrazvučnih pregleda dnevno)  imam privilegiju   da vidim nešto što se samo rijetko dešava i vidi u ginekološkoj praksi.

Trudnoća kod žene koja ima spiralu se veoma rijetko dešava , ali dešava se.

Tagged with:
 

2 Responses to Trudna “preko spirale”

 1. Danijela says:

  Mozete li mi reci da li je tacno da ukoliko se desi trudnoca preko spirale ta trudnoca mora da se prekine? I da li je tacno da se nakon vadjenja spirale mora napraviti paza od godinu dana da bi smjela zatrudniti? Hvala vam unaprjed

  • Postovana,
   ukoliko se desi trudnoca “preko spirale” obicno u pocetku trudnoce dodje do krvarenja i ta spirala se svakako mora vaditi iz materice. Ukoliko je to zeljena trudnoca (obicno nije /jer je spirala bila tu da nebi doslo do trudnoce) moze se probati nastaviti sa trudnocom, ali se to najcesce zavrsi prekidom trudnoce. kao u ovom mom slucaju koji sam imao. Sto se tice pauze od godinu dana, to ne treba. Dovoljna je pauza od 2-3 menstrualna ciklusa. Ja znam trudnoce koje su bile odmah naredni mjesec nakon skidanja spirale. I te trudnoce su dobro prosle i zavrsene normalnim porodjajem.
   Srdacan pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhiva